Tejfölös-sonkás kagylótészta sült zöldhagymával

Elkészítési idő:

20 perc

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 csomag Soós 4 tojásos kagylótészta
  • 150 g szeletelt Prágai sonka
  • 150 ml tejföl (20%-os zsírtartalmú)
  • 1 tk. szárított, morzsolt oregánó
  • 2+1+1 ek. napraforgó-étolaj

Elkészítés:

A tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára. Amíg a víz felforr, majd megfő a tészta, készítsük el a mártást.

Ehhez kevés olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük szárított, morzsolt oregánóval, majd kanalazzuk rá a tejfölt – alacsony lángon főzzük 4-5 percig. Sózzuk ízlés szerint.

Egy másik serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd erre tegyük a megtisztított zöldhagymát, vastagságtól függően félbevágva (vágott felével lefelé) vagy egészben. Hagyjuk, amíg felülete kellemesen megpirul, karamellizálódik és megpuhul a hagyma.

A frissen főtt, leszűrt tésztára kanalazzuk a tejfölös-sonkás szószt, vagy keverjük össze vele. Kínáljuk hozzá a sült hagymát.

Egyszerű, de nagyszerű hétköznapi vacsora!