Paradicsomos sütőtökleves, kagylótésztával

Elkészítési idő:

30 perc

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 2 ek étolaj
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt kurkuma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g darabolt paradicsom (lehet konzerv is)
  • 200 g sütőtök
  • 1 szál zellerzöld
  • 150 g Soós kagylótészta
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy fazékban kevés olajat hevítünk. Erre szórjuk a fűszereket és gyors mozdulatokkal illatosra pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és hagymát is, 2 percig folyamatosan kevergetjük. Az illatosra pirított fűszeres hagymákhoz öntjük a darabolt paradicsomot, majd felöntjük a fazék tartalmát 700 ml vízzel. Közepes lángon forrásig hevítjük. Ekkor hozzáadjuk a kockázott sütőtököt és szár zellert.
5 percig közepes lángon főzzük – ezután hozzáadjuk a kagylótésztát és kb. 8-10 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – a zeller frissen aprított zöldjével szórjuk meg tálalás előtt.