Rólunk

Soós Zoltán 1981-ben alapította meg a Soós Tészta kft.-t, amely mára a méltán híres magyar tésztaipar egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője lett.

Az immáron négy évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás folyamatos innovációinak köszönhetően napjainkban már nagyüzemi keretek között foglalkozik a tésztagyártással.

A minőségi alapanyagokba vetett töretlen bizalom és a házias ízvilág azonban most is ugyanúgy jellemzi a Soós tésztát, mint amikor a nyolcvanas évek elején az első adag tojásos tészta csomagolásra került a kis lőrinci manufaktúrában.

Legyen szó négy- vagy nyolctojásos prémium vagy durumtésztáról, kínálatunkban mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt. És meg is találja, hiszen a Soós Tészta nem csak finom, minőségi és házias, hanem mára már valódi divatmárka!

Cégtörténet

A Soós Tészta Kft 1981-ben alakult. A kezdetekkor tevékenységünk kisipari körülmények között folyt, hagyományos, nyújtáson alapuló technológiával, minimális gépesítéssel.

Az első évek sikerei következtében 1999-ben, új zöldmezős beruházás keretén belül megépült a vecsési tésztaüzem. A gyors fejlődés, szinte az összes multi cégbe való beszállítás magával hozta a minőségbiztosítási rendszerek bevezetését (HACCP, ISO 9002), illetve egy rendkívül korszerű olasz technológiát alkalmazó (ITALPAST tésztagyártó gépek) gépsor telepítését.

A 2004-es év komoly sikertörténet a cég életében. Tavasszal átadtuk az új raktárházat, új minőségbiztosítási rendszert vezettünk be, és szintén ugyanebben az évben a „Magyar Termék Nagydíj” Dicsérő Oklevelét is átvehettük a Parlamentben.

Ezt követte a tojásfeldolgozó csarnok építése, mely a kitűnő és házias jelleg kelléke, hiszen a friss tojás és jó minőségű liszt – a tökéletes alapanyagok – határozzák meg a Soós tészta ízvilágát és jellegét.

Az évek során a folyamatos fejlesztéssel mindig arra törekedtünk, hogy – megőrizve a házias jelleget – a minőség egyre magasabb színvonalú legyen, és természetesen a cél ennek megtartása, és folyamatos ellenőrzése. Jelenleg a kor szellemének megfelelő, az Európai Unióban is elfogadott, modern gépek segítségével készítjük termékeinket. Üzemünk mind külsőleg, mind belső kialakításban euro-konform.

 

Minőség

1998-ban megszereztük az ISO 9002 minőségbiztosítási tanúsítványt, mely állandó önellenőrzéssel biztosítja a minőséget. Ezt továbbfejlesztve 2001-ben az ISO 9002-2000 rendszer kritériumainak is eleget tettünk. 2000-ben a gyártás folyamatát szabályozó HACCP rendszert is bevezettük. Társaságunk 2004. április hónaptól ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer szabályozása mellett állítja elő házi jellegű termékeit.

A Soós Tészta Kft. megkezdte felkészülését az IFS (Élelmiszer – biztonsági irányítási rendszer) bevezetésére. Az audit tervezett időpontja: 2004. december. Az IFS rendszer bevezetése, működtetése további garancia a (még) biztonságosabb termelésre, a késztermékek nyomon követésére, a termékek visszahívásra. 2004. Soós Tészta Kft minőségpolitikájának elismeréseként – a tésztaipar egyedüli gyártójaként – 2004. szeptember 1-én a Magyar Parlamentben átvehette a „Magyar Termék Nagydíj” Dicsérő Oklevelét.

Termékeink

Termékskálánk a hagyományos magyar-konyha alapját képező tésztafajtáktól a modern olasz konyhában mindennap használatos tésztafajtákig terjed. Házi jellegű száraztésztáink gondosan válogatott friss tojás felhasználásával készülnek.