20 perc
A tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára. Amíg a víz felforr, majd megfő a tészta, készítsük el a mártást.
Ehhez kevés olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük szárított, morzsolt oregánóval, majd kanalazzuk rá a tejfölt – alacsony lángon főzzük 4-5 percig. Sózzuk ízlés szerint.
Egy másik serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd erre tegyük a megtisztított zöldhagymát, vastagságtól függően félbevágva (vágott felével lefelé) vagy egészben. Hagyjuk, amíg felülete kellemesen megpirul, karamellizálódik és megpuhul a hagyma.
A frissen főtt, leszűrt tésztára kanalazzuk a tejfölös-sonkás szószt, vagy keverjük össze vele. Kínáljuk hozzá a sült hagymát.
Egyszerű, de nagyszerű hétköznapi vacsora!