Baconbe tekert sült juhtúrós csusza petrezselymes tejföllel

Elkészítési idő:

50 perc

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 csomag Soós 8 tojásos csuszatészta
  • 250 g szeletelt bacon
  • 100 g juhtúró
  • 80+150 g tejföl
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • olaj, a tészta kifőzéséhez

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 185 fokra.

tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára.

tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára.

Amíg a víz felforr, majd megfő a tészta, béleljünk ki egy őzgerinc formát a szeletelt bacon szalonnával.

A szeleteket fedésben tegyük le, szorosan egymás mellé úgy, hogy a formán túllógjanak. A forma végeihez is tegyünk hosszanti irányban baconszeleteket.

A juhtúrót villával törjük össze, majd keverjük el alaposan 80 g tejföllel. Forgassuk össze a megfőtt, leszűrt tésztával, majd azt töltsük a baconnel kibélelt formába.

A juhtúrós tésztát takarjuk be baconszeletekkel. Mindegyik túllógó szeletet szépen hajtogassuk be. Fedjük be teljesen, ha szükséges a tetejére hosszanti irányba fektessünk további 1-2 szeletet, hogy sehol ne látszódjon ki a tészta.

Érdemes súlyt helyezni a tetejére, így szépen préselt lesz, és jól felveszi a sütőforma alakját – legcélszerűbb egy másik ugyanolyan forma, abba pedig nehezékként egy nagyobb konzerv.

Süssük az előmelegített sütőben lesúlyozva 25-30 percig, amíg szép pirosra sül.

A maradék tejfölt keverjük ki az aprított petrezselyemzölddel, sózzuk ízlés szerint.

Ha megsült, a formából kifordítva hagyjuk 10 percet pihenni, dermedni vágódeszkán, utána könnyebben tudjuk szeletelni.

Két ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és a petrezselymes tejföllel tálaljuk.

Egyszerű alapétel, látványos, vendégvárásra is alkalmas formában!