50 perc
A sütőt melegítsük elő 185 fokra.
tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára.
tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra, puhára.
Amíg a víz felforr, majd megfő a tészta, béleljünk ki egy őzgerinc formát a szeletelt bacon szalonnával.
A szeleteket fedésben tegyük le, szorosan egymás mellé úgy, hogy a formán túllógjanak. A forma végeihez is tegyünk hosszanti irányban baconszeleteket.
A juhtúrót villával törjük össze, majd keverjük el alaposan 80 g tejföllel. Forgassuk össze a megfőtt, leszűrt tésztával, majd azt töltsük a baconnel kibélelt formába.
A juhtúrós tésztát takarjuk be baconszeletekkel. Mindegyik túllógó szeletet szépen hajtogassuk be. Fedjük be teljesen, ha szükséges a tetejére hosszanti irányba fektessünk további 1-2 szeletet, hogy sehol ne látszódjon ki a tészta.
Érdemes súlyt helyezni a tetejére, így szépen préselt lesz, és jól felveszi a sütőforma alakját – legcélszerűbb egy másik ugyanolyan forma, abba pedig nehezékként egy nagyobb konzerv.
Süssük az előmelegített sütőben lesúlyozva 25-30 percig, amíg szép pirosra sül.
A maradék tejfölt keverjük ki az aprított petrezselyemzölddel, sózzuk ízlés szerint.
Ha megsült, a formából kifordítva hagyjuk 10 percet pihenni, dermedni vágódeszkán, utána könnyebben tudjuk szeletelni.
Két ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és a petrezselymes tejföllel tálaljuk.
Egyszerű alapétel, látványos, vendégvárásra is alkalmas formában!