Zöldséges copfocska

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós copfocska
  • só a tészta főzőlevébe
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 10 db koktélparadicsom
  • só ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • 5 dkg szeletelt zöld és fekete olívabogyó
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaola

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben al dente kifőzzük, lecsurgatjuk.
A kaliforniai paprikát kockákra vágjuk, az uborkát is, a koktélparadicsomokat negyedeljük. A fokhagymát feldaraboljuk és egy kis olívaolajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát, következik az uborka, végül a paradicsom. Megsózzuk. A tejszínt és a joghurtot összekeverjük, majd kis lángon elkeverjük a zöldségekkel és megszórjuk a bazsalikommal.

Összevegyítjük a tésztával az egészet, megszórjuk a szeletelt olívabogyóval, hidegen, vagy akár melegen tálaljuk.