Újhagymás penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg Soós penne tészta
  • só a tészta főzőlevébe
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg bacon
  • 3 csomó újhagyma
  • 1 marék FRISS bazsalikom
  • 1 marék petrezselyem
  • 4 dl habtejszín
  • csipet só
  • csipet bors
  • 15 dkg felkemény sajt (trappista)

Elkészítés:

Vajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a medvehagymát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. A tejszínnel felengedjük, összerottyantjuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. Hozzáadjuk a medvehagymás szószt, tálalás után sajttal meghintjük.