Tonhalas szélesmetélt

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós szélesmetélt
  • só a tészta főzőlevébe
  • 2-3 édes csilipaprika
  • 6-7 db koktélparadicsom
  • 1 evőkanálnyi szár nélküli kapribogyó
  • 15 dkg olajos tonhalkonzerv
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A tésztánkat sós vízben megfőzzük. Két kanál forró olívaolajra akét gerezd zúzott fokhagymát, a közepes méretű felvágott chilit, a negyedelt koktélparadicsomot rátesszük úgy, hogy kikapcsoljuk a tüzet. Hozzáadunk 1 evőkanál kapribogyót. Amikor kezd a serpenyő kihűlni, visszakapcsoljuk a tüzet, beleforgatjuk a megfőtt tésztánkat. Újra kikacsoljuk a lángot, hozzáadjuk a tonhalkonzervet úgy, hogy maradjon rajta egy kis olaj. Ráfacsarunk egy kis citromlevet.
Tálaláskor friss, vágott petrezselyemmel megsuhintjuk.