Tőkehalfilé zöldséges fektetett metélttel

Hozzávalók:

  • 2x 8 Tojásos Fektetett Metélt 200g
  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 1 szál répa
  • 2 szál angolzeller
  • 1 fej hagyma
  • 1 cukkíni fele
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • 50 g vaj
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 lime
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük és leszűrjük.
A tőkehalfilét felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben, olajon addig sütjük, míg teljesen fehér lesz, a szeletek széle pedig aranybarnára pirul.
Közben a cukkínit, a répát és a zellert felcsíkozzuk, a hagymát felaprítjuk, és vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a halszeleteket is mellé tesszük, és az egészet összeforraljuk.
A zöldséges tőkehalszeleteket ezután tésztaágyon, ízlés szerint petrezselyemmel és lime-mal tálaljuk.