Tejszínes fokhagymás tengergyümölcsei spagetti

Hozzávalók:
1 csomag SOÓS spagetti

80 dkg tenger gyümölcsei keverék
1 dl olíva olaj
5 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
só, frissen őrölt fekete bors
1 citrom kifacsart leve
1 dl száraz fehér bor
3 dl főző tejszín
A tetejére: parmezán sajt, koktélparadicsom, rukkola

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben fog keményre főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Egy magas falú serpenyőben 2 evőkanál olíva olajat és a vajat fölmelegítjük, a megtisztított és vékony lapokra vágott fokhagymát kissé megfuttatjuk rajta, majd a tengergyümölcsei keveréket rádobjuk. Rázogatva, kevergetve addig pároljuk amíg a víz el nem tűnik a serpenyőből. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével ízesítjük, a borral fölöntjük, és két-három percig tovább pároljuk. Ekkor a tejszínnel fölöntjük, és kevergetve addig főzzük, amíg egy kissé be nem sűrűsödik. Ha esetleg a tejszín nem sűrűsödik be kellően, egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük a megfelelő állagúra.
A tésztát belekeverjük a szószba és együtt összeforraljuk még 3-4 percig. Díszíthetjük, sült koktélparadicsommal és néhány levél rukkolával.