Tarhonyasaláta friss zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 200 g Soós Premio 4 tojásos Tarhonya
  • 100 g cukkini
  • 100 g padlizsán
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 szál angolzeller
  • 40 g étolaj
  • 50 ml olívaolaj
  • 200 g joghurt

Elkészítés:

A tarhonyát egy kis olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Amíg párolódik, addig elkészítjük a zöldségeket: a cukkínit, a padlizsánt, a paprikát, az angolzellert és a hagymát is felaprítjuk nagyjából két centis darabokra, majd a fokhagymával együtt olajon megpirítjuk. Ha elkészültek a zöldségek, hozzáadjuk a leszűrt tarhonyához, és olívaolaj hozzáadásával elkeverjük. Tálalásnál petrezselyemmel és koktélparadicsommal díszítjük, ízlés szerint joghurttal is meglocsolhatjuk.