Tarhonyás marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 25 dkg Soós tarhonya tészta
  • só a tészta főzőlevébe
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fűszer paprika
  • 40 dkg marha hús (bármilyen gulyáshús)
  • só, bors ízlés szerint
  • Uborka saláta:
  • 2 db fürtös uborka
  • 2 evőkanál cukor
  • 4-5 evőkanál almaecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint

Elkészítés:

A pörköltöt a szokott módon elkészítjük, kicsit hosszabb lével. A tarhonyát lepirítjuk, felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, úgy, hogy a vízhez keverünk egy keveset a pörkölt szaftjából. Miután elkészült a tarhonyánk, ráhalmozzuk a pörköltöt, uborkasalátával tálaljuk.