Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a sütőtököt, fedjük le és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Amikor megpuhultak a zöldségek, öntsük hozzá a tejszínt és egy botmixerrel pürésítsük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha szükséges, lazítsuk még egy kis tejszínnel (vagy a tészta főzőlevével).
A kolbászt karikázzuk. A maradék olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, tegyük bele a rozmaringágakat és a kolbászkarikákat pirítsuk át rajta.
Közben főzzük ki a tésztát. Ha megfőtt, szűrjük, le és keverjük a sütőtökpüréhez, forrósítsuk át.
Tálaláskor tegyünk a tetejére a kolbászból és a felaprított újhagymából.