Sütőtökkrémes tészta rozmaringos kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g sütőtök kisebb kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál főzőtejszín
  • 100-150 g házi füstölt kolbász (lehet csípős is)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 szál újhagyma
  • 400 g Soós PREMIO 4 TOJÁSOS SZÉLESMETÉLT

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a sütőtököt, fedjük le és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Amikor megpuhultak a zöldségek, öntsük hozzá a tejszínt és egy botmixerrel pürésítsük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha szükséges, lazítsuk még egy kis tejszínnel (vagy a tészta főzőlevével).
A kolbászt karikázzuk. A maradék olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, tegyük bele a rozmaringágakat és a kolbászkarikákat pirítsuk át rajta.
Közben főzzük ki a tésztát. Ha megfőtt, szűrjük, le és keverjük a sütőtökpüréhez, forrósítsuk át.
Tálaláskor tegyünk a tetejére a kolbászból és a felaprított újhagymából.