Sült nyúl tagliatellével szárított paradicsommal, kapribogyóval

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag Soós szélesmetélt,
  • 4 nyúlcomb,
  • fél fej fokhagyma,
  • 50 g gyöngyhagyma,
  • 50 g sonkahagyma,
  • 50 g fekete és 50g zöld olívabogyó,
  • olívaolaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 ág rozmaring,
  • 1 marék koktélparadicsom,
  • 1 dl fehér bor,
  • 2 ek vaj, só, bors,
  • 100 g fehér krémsajt

Elkészítés:

A nyulat kis fokhagymával, rozmaringgal, olívaolajjal, sóval, illetve borssal bedörzsöljük és betesszük a sütőbe. 1 óra alatt 150 fokon megsütjük. Amíg sül a nyúlhús, addig kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben megpirítjuk az olívabogyót, a gyöngyhagymát, a fokhagymát és a sonkahagymát (vagy egyéb hagymát), majd a végén koktélparadicsomot dobunk hozzá.

Leöntjük borral, amit hagyunk szépen elpárologni. Hozzátesszük a vajat. Kicsi sóval, borssal ízesítjük, majd 100 g fehér krémsajtot és 1 dl tejszínt teszünk hozzá. Az egészet kiforraljuk végül pedig ráborítjuk a kifőtt tésztát.