A spárgát tisztítsuk meg, a szárak aljáról a fás részt távolítsuk el. A spárgafejeket vágjuk le és a vékonyabb szárrészt karikázzuk fel, tegyük félre. A maradék szárakat lobogó forró vízben főzzük 2-3 percig, majd vegyük ki, öblítsük le. A vizet ne öntsük ki, tartsuk forrásban.
A tejszínt egy kisebb edényben melegítsük fel a fokhagymával együtt. Öntsük késes robotgépbe és a megfőtt spárga szárakkal a reszelt parmezán felével, ízlés szerint sóval, borssal turmixoljuk simára.
Főzzük ki a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint, szűrjük le. Közben a félretett spárgafejeket is dobjuk be a spárgafőzővízbe és 2 perc alatt puhítsuk meg, hideg vízzel öblítsük le, hogy megállítsuk a főzését.
A tejszínes mártást öntsük a leszűrt tésztára, forgassuk át, tegyük hozzá a spárgafejeket is.
Tálaláskor ízlés szerint még őrölhetünk rá feketeborsot és megszórhatjuk parmezánnal.