Spárgás fektetett metélt

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós fektetett metélt tészta
  • Só a tészta főzőlevébe
  • 4 dl zöldség alaplé, vagy víz
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 20 dkg konzerv spárga
  • 10 dkg ricotta
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom, vagy lime leve
  • 5 dkg keménysajt (parmezán)
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát az edénybe tesszük, zöldség alaplével, sóval, borssal, tejjel, és vagy tejszínnel felöntjük, hozzáadunk egy kevés olíva olajat. Pár perc elteltével hozzáadjuk a spárgát, Lefedve együtt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a ricottát, friss, darabolt petrezselymet. Kevés citromlevet adunk hozzá, tálaljuk. Tálaláskor reszelt keménysajttal megszórjuk.