Spaghetti aglio e olio – fokhagymás olívaolajas spagetti

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag Soós spagetti
  • 8 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál csilipehely (vagy friss csilipaprika aprítva)
  • 4-5 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni.

2. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a fokhagymát és 1-2 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor már kezd színt kapni, lehúzzuk a tűzről, vigyázzunk nehogy megégjen, mert megkeseredik! Hozzáadjuk a csilipelyhet is, majd ha megfőtt, ráöntjük a leszűrt tésztát. Átkeverjük, ízlés szerint sózzuk ha szükséges.

3. Tálaláskor reszelt parmezánt és aprított petrezselymet szórunk rá.