1 konzerv csicseriborsó (vagy áztathatjuk, főzhetjük is a nyers csiseriborsót, amelyik szimpatikusabb)
6-8 darab olajban eltett szárított paradicsom
1 nagy marék bébispenót
só, borsA pestóhoz
Fél-fél csokor friss bazsalikom, petrezselyem és egy marék rukkola
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál pirított napraforgómag (ez lehet fenyőmag, dió vagy mandula is)
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spagettit főzzük ki, szűrjük le és tegyük félre. A csicseriborsót szűrjük és csepegtessük le. A paradicsomot vágjuk vékony csíkokra, a spenótot mossuk meg és szárítsuk le a leveleket.
A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót, a csiseriborsót és a paradicsomot, adjuk hozzá a tésztát, forrósítsuk át. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébi spenót leveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fogyasztásig tartsuk hűtőben .