Rólunk
Termékek
Hírek
Receptek
Karrier
Kapcsolat
EN
Spagetti chilis garnélával
Hozzávalók 2 főre:
200 g előfőzött garnélafarok
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 friss chilipaprika felkarikázva (vagy lehet szárított chilipehely is)
fél csokor petrezselyem
200 g Soós spagetti
2 gerezd citrom vagy lime
só, bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagolás utasításai szerint kifőzöm, majd leszűröm, keveset félreteszek a főzőlevéből.
A forró olívaolajon egy serpenyőben 1 perc alatt megfuttatom a fokhagymát, vigyázva, nehogy megégjen. Hozzáadom a chilikarikákat és a garnélát.
Addig pirítom, amíg a rákhús átforrósodik, majd lehúzom a tűzről.
Ráöntöm a kifőtt tésztát, sózom, borsozom, átforgatom és azonnal tálalom.
A tányéron megszórom a felaprított petrezselyemmel, citromszeleteket adok mellé
További receptjeink
Próbálja ki ezeket is!
Tejfölös-sonkás kagylótészta sült zöldhagymával
Spenótos-lazacos copfocska kéksajt mártással
Kacsacomb almával és lilakáposztás tésztával
Paradicsomos sütőtökleves, kagylótésztával