Spagetti chilis garnélával

Hozzávalók 2 főre:

  • 200 g előfőzött garnélafarok
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 friss chilipaprika felkarikázva (vagy lehet szárított chilipehely is)
  • fél csokor petrezselyem
  • 200 g Soós spagetti
  • 2 gerezd citrom vagy lime
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagolás utasításai szerint kifőzöm, majd leszűröm, keveset félreteszek a főzőlevéből.
  2. A forró olívaolajon egy serpenyőben 1 perc alatt megfuttatom a fokhagymát, vigyázva, nehogy megégjen. Hozzáadom a chilikarikákat és a garnélát.
  3. Addig pirítom, amíg a rákhús átforrósodik, majd lehúzom a tűzről.
  4. Ráöntöm a kifőtt tésztát, sózom, borsozom, átforgatom és azonnal tálalom.
  5. A tányéron megszórom a felaprított petrezselyemmel, citromszeleteket adok mellé