Sonkás spárgás laska

Hozzávalók:

  • 400 g Soós Gran Premio széles metélt
  • 40 dkg főtt-füstölt sonka
  • 30 dkg spárga (aszparágusz)
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 6-8 dkg reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
  • só, bors, majoránna ízlés szerint

Elkészítés:

A gyöngyöző, majdnem forrásban lévő vízbe sót teszünk, és szépen megfőzzük benne a tésztát.

Amíg a tészta fő, megtisztítjuk a spárgát, feldaraboljuk, és sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük.

Ezalatt felvágjuk a főtt-füstölt husinkat, és belesuhintjuk egy akkora edénybe, amekkorában össze tudjuk majd elegyíteni az alapanyagainkat. Hozzáadjuk a tejfölt, 2 darab felvert tojást, majd alaposan összekeverjük. Ezalatt megfőtt a tészta, és elkészült az aszparáguszunk is. A spárgát szépen leszűrjük, majd hozzákeverjük a sonka-tejföl-tojás keverékünkhöz. Leszűrjük a tésztát, és nyakonöntjük a már elkészült raguval. Alaposan összekeverjük, és egy picit pihenni hagyjuk.

Eközben egy tojást elkeverünk, és belereszeljük a keménysajtunkat.

A tésztát egy kis frissen őrölt fekete borssal, pár csipetnyi majorannával megfűszerezzük, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Végül pedig ráöntjük a tojásos sajtunkat, majd közepesen forró sütőben szép arany színűre sütjük.