A gyöngyöző, majdnem forrásban lévő vízbe sót teszünk, és szépen megfőzzük benne a tésztát.
Amíg a tészta fő, megtisztítjuk a spárgát, feldaraboljuk, és sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük.
Ezalatt felvágjuk a főtt-füstölt husinkat, és belesuhintjuk egy akkora edénybe, amekkorában össze tudjuk majd elegyíteni az alapanyagainkat. Hozzáadjuk a tejfölt, 2 darab felvert tojást, majd alaposan összekeverjük. Ezalatt megfőtt a tészta, és elkészült az aszparáguszunk is. A spárgát szépen leszűrjük, majd hozzákeverjük a sonka-tejföl-tojás keverékünkhöz. Leszűrjük a tésztát, és nyakonöntjük a már elkészült raguval. Alaposan összekeverjük, és egy picit pihenni hagyjuk.
Eközben egy tojást elkeverünk, és belereszeljük a keménysajtunkat.
A tésztát egy kis frissen őrölt fekete borssal, pár csipetnyi majorannával megfűszerezzük, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Végül pedig ráöntjük a tojásos sajtunkat, majd közepesen forró sütőben szép arany színűre sütjük.