Sertés szűz borskéregben, narancsos mustármártással és vékony metélttel

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg sertés szűz
  • 25 dkg vékonyra szelt bacon szalonna
  • 4 evőkanál, durvára őrölt színes bors
  • 1 dl olíva olaj
  • 20 dkg Soós vékony metélt
  • 1 fej vöröshagyma és egy marék ezüsthagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál narancsos mustár
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál magos mustár

Elkészítés:

A sertés szüzet a durvára tört borsba hempergetjük, majd betekerjük a baconszalonna csíkokba.

A vöröshagymát apróra vágjuk és az ezüst hagymával együtt, 2 evőkanál olíva olajon megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd kis lángon jól összeforraljuk.

Belekanalazzuk a mustárt és még egy percig együtt melegítjük, utána beleöntjük a tejszínt. A krémsűrűségű mártást összeturmixoljuk.A vékonymetéltet forró, sós vízben megfőzzük és összekeverjük a mártással.

A hústekercs minden oldalát másfél percig sütjük egy serpenyőben. Tálaláskor a tészta mellé vagy tetejére  tesszük.