Pirított „kínai” tészta szélesmetélttel

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, a pörkölt mogyorót, a fokhagymát, az újhagymát feldaraboljuk, a lime héját lereszeljük majd a levét kicsavarjuk.
A tésztánkat enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
Zsiradékon a húst megpirítjuk, kivesszük az edényből. A helyére tesszük az újhagymát, a fokhagymát, elkezdjük összepirítani. Visszatesszük a húst, rászórjuk a darabolt mogyorót és ráöntjük az édes chili szószt. Hozzákeverjük a lime héját, levét, meglocsoljuk halszósszal, sózzuk ha szükséges, megsuhintjuk egy- két kanálnyi barna cukorral. Összemelegítjük, félretesszük a ragut.
A tésztát serpenyőbe tesszük, kevés olajon elkezdjük pirítani a tojáshabarvánnyal összekeverjük, és lassú tűzön félig megsütjük, hozzáadjuk a ragut, átforgatjuk, friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg Soós szélesmetélt
  • só a tészta főzőlevébe
  • 40 dkg csirkemell
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 15 dkg pörkölt földi mogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál édes chili szósz
  • 2 csomó újhagyma