Pestós tésztasaláta paradicsommal

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg SOÓS spagetti

Hozzávalók a pestóhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze pirított napraforgómag + 1 ek. a tálaláshoz
  • 2 csokor bazsalikom (keveset félreteszünk a tálaláshoz)
  • 1/2 csésze extraszűz olivaolaj
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt + egy kevés a találaláshoz
  • fél tk. só
  • 10-12 szem koktélparadicsom

Elkészítés:

  1. A spagettit főzzük ki, szűrjük le (keveset tartsunk meg a főzőléből) és tegyük félre. A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra.
  2. A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
  3. Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót és a tésztát, forrósítsuk át. Ha túl száraz, lazítsuk picit a tészta félretett főzőlevével. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a paradicsomot. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel és pirított napraforgómaggal.
  4. Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót és fogyasztásig tartsuk hűtőben .