Nagyi tésztalevese

Hozzávalók:

• 200g Soós Premio cérnametélt
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek libazsír
• 1 db sárgarépa
• 1 db fehérrépa illetve gyökér
• 1 db paradicsom
• fél citromnak az ő leve
• 2 db tojássárga
• 1 maréknyi petrezselyemzöld
• 2 dl tejszín
• Só ízlés szerint
• csombor (borsikafű)

Elkészítés:

A libazsíron a felkarikázott sárgarépát, és fehér répát egy kis fokhagymával megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, 10-12 percig főzzük Közben két tojás sárgáját elkeverünk lehetőleg magas zsírtartalmú tejszínnel (a legjobb a habtejszín). Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát, és jól megfőzzük. Hozzáadjuk a héjtalanított, apró kockára vágott paradicsomot, a csombort (borsikafüvet), a petrezselyem zöldet, fél citromnak levét, és az ízlés szerinti mennyiségű sót. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kikevert tejszínes tojássárgát.
Nincs más hátra, mint gyorsan kitálalni, és jóízűen elfogyasztani.
Nézzétek, főzzétek, egyétek