1 csokor medvehagyma (pár levelet hagyjunk meg a tálaláshoz)
1 1/2 evőkanál dió
2 evőkanál reszelt parmezánsajt
100ml extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Hozzávalók a tésztához:
2 evőkanál medvehagyma pesto
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál natúr krémsajt
2 evőkanál reszelt parmezánsajt
16-18 dkg SOÓS Premio Duro Szarvacska
Elkészítés:
Egy robotgépben (vagy botmixerrel) keverjük össze a pesto hozzávalóit. Tegyünk félre két evőkanállal, a maradékot egy üvegben tegyük be a hűtőbe és bátran használjuk más ételek ízesítéséhez is (“simán” vajas kenyérre, sós piték töltelékébe, stb.)
A tésztát főzzük ki, közben keverjük simára a mártás hozzávalóit: a pestót, a tejszínt és a krémsajtot.
Ha kifőtt a tészta, szűrjük le, öntsük vissza a lábosba, keverjük el a szósszal és a parmezánnal.
Tálaláskor szórjuk meg a csíkokra vágott friss medvehagyma levéllel.