Lazacos tészta

Hozzávalók:

  • 400g Soós Premio 4 Tojásos Penne
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 cm friss gyömbér, meghámozva lereszelve
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 piros (chili) paprika
  • fél dl szójaszósz
  • 1 ek borecet vagy bármilyen más fajta ecet
  • 1 dl kóla
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 2 szelet lazacfilé (kb. 300g)
  • 150 g cukorborsó (zöldborsó)

Elkészítés:

Két evőkanál olajat felhevítjük, hozzátesszük a reszelt gyömbért, valamint a megroppantott, és apróra vágott. fokhagymát, és együtt egy kevés ideig pirítgatjuk, hogy nehogy megkeseredjen a fokhagyma. Hozzáadjuk a szójaszószt, egy kanálnyi borecetet, és felforraljuk az ecetességét. Ekkor hozzáöntjük a kólát, összerottyantjuk, és hagyjuk kihűlni.

Vágunk egy kis csilipaprikát, beletesszük a páclébe, és utánaküldjük a lime reszelt héját. Ha ezzel megvagyunk, az elkészült páclével nyakonöntjük a lazacunkat, és negyed – fél óráig állni hagyjuk. Közben a páclé maradékán megpirítjuk a zöldborsónkat, kiszedjük, és a helyére tesszük a megpácolódott lazacot, az ő páclevével együtt. Megpirítjuk. Vigyázzunk, mert nagyon hamar elkészül! Kivesszük a serpenyőből.

Megfőzzük a tésztát, leszűrjük és a lazac helyére tesszük, hozzáadjuk a borsót, összeforgatjuk, majd nagyon óvatosan belerakjuk a halat.

Nincs más hátra, mint a tálalás. Egy szelet lime-al, kis csilivel. A lazachoz nagyon illik a lime, aki szereti, pár cseppet cseppentsen a megtálalt ételre, a tökéletes ízösszhang kedvéért.