Korhely halászlé boglyas metélttel

Hozzávalók:

  • 1 ponty (2-3kg)
  • 2 fej hagyma
  • 3 ek pirospaprika
  • 4 l víz
  • 2 ek mustár
  • 2 citrom leve
  • babérlevél
  • 1 cseresznyepaprika
  • 3 dl tejföl
  • 200 gr boglyas metélt

Elkészítés:

A halat kifilézzük, a filéket aprólékosan beirdaljuk, besózzuk, félretesszük.

Kevés zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel.
Beledobjuk a mustárt, a babérlevelet, ízlés szerint a cseresznyepaprikát, a hal fejét és gerincét, sózzuk.

Nagy lángon lobogva főzzük 50 percen át, utána leszűrjük, csak a levét tartjuk meg.
Visszatesszük forrni, hozzáadjuk a beirdalt és felszeletelt pontyfilét, főzzük 10 percig, közben a citromlével beállítjuk a savasságát.

A tésztát kicsit összetördeljük, majd forrásban levő sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Leveses tányérba szedjük, rámerjük a halászlevet, majd tejfölt adunk hozzá.