Kesudiós csirkecurry orsótésztával

Hozzávalók:

  • 400 g Premio Duro Orsó
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 dl joghurt
  • 2 citrom leve
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tikka masala
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek római kömény
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 dl kókusztej
  • 100 g kesudió
  • 1 lime leve
  • 50 g friss koriander
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A joghurtból és a citromok levébõl készítsünk pácot, majd rakjuk bele a csirkemelleket, és pihentessük hūtőszekrényben 2 órán keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a tikka masalát, a római köményt és az őrölt koriandert.
Süssük pár percig, amíg elkezd odakapni, majd öntsük fel a konzervparadicsommal, kókusztejjel, és forraljuk fel.
Közben teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát a pácból kivett és lecsöpögtetett csirkemelleknek.
Sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe 13 percre.
Egy másik tepsiben dobjuk be mellé a kesudiót is, hogy piruljon meg, de figyeljünk mert ennek kevesebb idő is elég.
Bőséges lobogva forró vízben főzzük készre a tésztát.
Ha kész, szűrjük le, csepegtessük le.
A paradicsomos kókusztejes mártásba aprítsuk bele a friss koriander felét és facsarjuk bele a lime levét, majd botmixerrel keverjük krémesre.
Ha megsült a csirke, pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel és tálaljunk: szedjünk a tányérra kagylótésztát, majd halmozzunk rá csirkemellszeleteket, és öntsünk rá bőségesen  a szószból.
Hintsük meg kesudióval, és friss apróra vágott korianderrel.