A paprikát mossuk és szárítsuk meg. Grillezni többféleképpen is lehet: a szabadban – faszénen, gázláng felett vagy a sütőben grill üzemmódban. Ha sütőben készül, akkor béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, fektessük rá a paprikákat és addig grillezzük, amíg a héja megfeketedik. Megfordítjuk és a másik oldalával is ugyanígy járunk el. Tegyük egy tálra, takarjuk be alufóliával és hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a paprikák sült héját és magozzuk ki.
A meghámozott, kimagozott paprikát botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsük, adjuk hozzá a napraforgómag felét és ezt is turmixoljuk simára.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és pároljuk puhára. Ha már megpuhult, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és 2-3 percig pároljuk tovább.
Adjuk hozzá a paprikapürét, és melegítsük át. Öntsük hozzá a tejszínt is, forraljuk fel, sózzuk, ízlés szerint.
A tésztát főzzük meg, szűrjük le, majd keverjük össze a mártással.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, reszelt vagy szeletekre vágott parmezánnal és a napraforgómaggal.