Grillezett sütőtök saláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg sütőtök apró kockákra vágva
  • 200 g SOÓS Premio tarhonya
  • 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só, bors
  • 2 marék rukkola
  • 1 gránátalma

Hozzávalók az öntethez:

  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 piros csili apróra vágva (elhagyható)
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses). A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. Amíg sül, kifőzzük a tarhonyát, előkészítjük a gránátalmát és  az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Ha kihűlt a sütőtök és a tarhonya is, összeállítjuk a salátát, meglocsoljuk az öntettel és kisebb tálakba szedve tálaljuk

Tipp:

Adhatunk még hozzá feta- vagy kecskesajtot is.