Gorgonzolás tészta

Hozzávalók:

  • egy kevés olaj
  • só, bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 20 dkg gorgonzola sajt
  • 20 dkg Soós széles metélt tészta
  • pár szem koktélparadicsom díszítéshez

Elkészítés:

Feltesszük főni a tésztát. Ezalatt a fokhagymát az olajon 1 percig kicsit megpirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk (1-2 perc). Hozzáadjuk az apró kockákra vágott gorgonzolát. Lassú tűzön 5 percet főzzük, gyakran kevergetjük, hogy a sajt teljesen elolvadjon. A tésztát, ha elkészült közben leszűrjük és a tejszínes gorgonzolás raguval összekeverjük.  Tálaláskor koktélparadicsommal díszítjük.