Gombás – zöldfűszeres – tejszínes penne

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós penne tészta
  • só a tészta főzőlevébe
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél kiló tetszőleges gomba (fehér-barna csiperke)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg parmezán
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben al dente kifőzzük, lecsurgatjuk.

A hagymát felkockázzuk, lepirítjuk, amikor már egy kicsit színesedik, beletörjük a fokhagymát, majd a gombát is belevágjuk. Megsózzuk és frissen őrölt borsot adunk hozzá, majd főzzük addig, amíg a gomba teljesen meg nem puhul.
Hozzáadjuk a féldurvára vágott petrezselymet és a bazsalikomot, lehetőleg jó sokat, mert így lesz csak igazán finom. Együtt főzzük körülbelül egy percig, hozzáadjuk a tejszínt, összerottyantjuk, lehúzzuk a tűzről. A tésztával elkeverjük, meghintjük egy kis frissen reszelt parmezánnal.