Füstölt lazacos tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 7,5 dkg Soós orsó tészta
  • 15 dkg füstölt lazacfilé
  • 5 dkg lilahagyma
  • 5 dkg koktélparadicsom
  • 4-4szál fehér- és zöldspárga
  • 2 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 vékony szál sárgarépa
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél marék olivabogyó
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál méz
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A Soós orsó tésztát sós, forró vízben 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított spárgákat, és együtt (nem túl) puhára főzzük, hogy a spárga még roppanós maradjon. Leszűrjük, félretesszük.

A hagymát, a répát és a koktélparadicsomot felkockázzuk. A hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, az őrölt borsot és a mézet.

A füstölt lazacfilét kisebb darabokra vágjuk, a tésztasalátával és a zöldségekkel együtt tálaljuk .