Frittata

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós spagetti
  • Só a tészta főzőlevébe
  • 4 tojás
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg csirkemell
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 nagy fej gomba
  • Olívaolaj a sütéshez
  • 1 csipet őrölt színes bors

Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni.

Egy serpenyőben a bacont megsütjük, ha megpirult kivesszük a zsírból, hozzáadjuk az apróra vágott vörös, lilahagymát, és a zúzott fokhagymát, a csirkemellet,és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a gombát és megszórjuk frissen őrölt borssal, ha kell sózzuk és beletesszük a sült szalonnát.

A tojásokat, összehabarjuk.

A lecsepegtetett tésztát keverőedénybe helyezzük, belerakjuk az elkészített sült finomságokat. Nyakon öntjük a tojáshabarvánnyal. Alaposan összeforgatjuk és egy felhevített, kizsiradékozott serpenyőbe beleborítjuk. Érzés szerint megsütjük az egyik oldalát, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Konkrétra sütjük.

Tányérra szedjük és meghintjük jó sok reszelt parmezánnal.