Megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni.
Egy serpenyőben a bacont megsütjük, ha megpirult kivesszük a zsírból, hozzáadjuk az apróra vágott vörös, lilahagymát, és a zúzott fokhagymát, a csirkemellet,és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a gombát és megszórjuk frissen őrölt borssal, ha kell sózzuk és beletesszük a sült szalonnát.
A tojásokat, összehabarjuk.
A lecsepegtetett tésztát keverőedénybe helyezzük, belerakjuk az elkészített sült finomságokat. Nyakon öntjük a tojáshabarvánnyal. Alaposan összeforgatjuk és egy felhevített, kizsiradékozott serpenyőbe beleborítjuk. Érzés szerint megsütjük az egyik oldalát, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Konkrétra sütjük.
Tányérra szedjük és meghintjük jó sok reszelt parmezánnal.