Diós tésztatorta

Hozzávalók:

  • 200 g Gran Premio Szélesmetélt
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • vaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük fel a tésztát lobogó vízbe főni, míg al dente nem lesz, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk bele a diót, a porcukrot, és karamellizáljuk óvatosan, kevergetés mellett.
Keverjük össze a tésztával.
Habverővel verjük fehéredésig a tojások sárgáját, keverjük hozzá a vaníliarúd belsejét és a tejszínt, majd forgassuk hozzá a szélesmetélthez.
Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét a kristálycukorral, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, adjuk hozzá ezt is a tésztához.
Kivajazott jénaiban süssük 180 fokon nagyjából 25 percig, amíg meg nem pirul a teteje.