Csirkés vodkás spagetti

Hozzávalók:

  • 400 g Premio Duro Spagetti
  • 10 g vaj
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregano
  • 1 tk cayenne bors
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 1 dl tejszín
  • fél dl vodka
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 40 g bazsalikom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés:

Vastag falú edényben az olívaolajon és a vajon lepirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát.
Hozzáadjuk a szárított oreganót, a cayenne borsot, átkavarjuk, majd beleöntjük a paradicsom konzervet, felforraljuk és főzzük 20 percig.
Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, botmixerrel krémesre pürésítjük és alacsony hőfokon főzzük tovább.
Közben bő, lobogó vízben feltesszük főni a tésztát, ha kész leszűrjük és lecsepegtetjük.
A csirkemellet felszeleteljük, teflon serpenyőben kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szószhoz.
A kész tésztát beleforgatjuk, bazsalikomot tépkedünk bele és két percig főzzük tovább.
Parmezánforgáccsal tálaljuk.