Vastag falú edényben az olívaolajon és a vajon lepirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát.
Hozzáadjuk a szárított oreganót, a cayenne borsot, átkavarjuk, majd beleöntjük a paradicsom konzervet, felforraljuk és főzzük 20 percig.
Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, botmixerrel krémesre pürésítjük és alacsony hőfokon főzzük tovább.
Közben bő, lobogó vízben feltesszük főni a tésztát, ha kész leszűrjük és lecsepegtetjük.
A csirkemellet felszeleteljük, teflon serpenyőben kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szószhoz.
A kész tésztát beleforgatjuk, bazsalikomot tépkedünk bele és két percig főzzük tovább.
Parmezánforgáccsal tálaljuk.