Csicseriborsós szarvacska

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós szarvacska tészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 közepes méretű édesburgonya
  • 15 dkg főtt csicseriborsó
  • 2 db paradicsom
  • fél dl fehérbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát, a répát és az édesburgonyát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk őket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, sózzuk. Lassú tűzön, lefedve, néhányszor átkeverve pár perc alatt megpároljuk a cuccot. Ekkor beledobjuk a paradicsomot és hozzáadjuk a fehérbort. Egy kis cukorral elveszünk a paradicsom savasságából. Meghintjük a felaprított bazsalikommal a ragut, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, ha szükséges, rásózunk, összepároljuk az egészet.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, ráhalmozzuk a ragut.