Csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma aprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa kisebb kockákra vágva
  • fél fej karalábé kisebb kockákra vágva
  • 2 kisebb burgonya kisebb kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vegaNatura ételízesítő (tartósító-, adalék- és színezékanyagmentes!)
  • 1 konzerv leszűrt csicseriborsó (vagy 1 éjszakás áztatás után otthon is megfőzhetjük)
  • fél csokor petrezselyem
  • fél zacskó Soós csigatészta külön megfőzve

Elkészítés:

  1. A hagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a ockázott zöldségeket is és 1-2 perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, beletesszük az ételízesítőt és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel beleturmixolunk, nem teljesen simára, rusztikusan darabosra hagyjuk. Ha túl sűrű lenne felöntjük még forró vízzel, beletesszük a leszűrt, megfőtt csicseroborsót, ha kell sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a csicseriborsó átforrósodik.
  3. Hozzádjuk a kifőtt csigatésztát, aprított petrezselyemmel tálaljuk