2 evőkanál vegaNatura ételízesítő (tartósító-, adalék- és színezékanyagmentes!)
1 konzerv leszűrt csicseriborsó (vagy 1 éjszakás áztatás után otthon is megfőzhetjük)
fél csokor petrezselyem
fél zacskó Soós csigatészta külön megfőzve
Elkészítés:
A hagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a ockázott zöldségeket is és 1-2 perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, beletesszük az ételízesítőt és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel beleturmixolunk, nem teljesen simára, rusztikusan darabosra hagyjuk. Ha túl sűrű lenne felöntjük még forró vízzel, beletesszük a leszűrt, megfőtt csicseroborsót, ha kell sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a csicseriborsó átforrósodik.
Hozzádjuk a kifőtt csigatésztát, aprított petrezselyemmel tálaljuk