Chilis sajtkrémes rövidcső

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús, marha vagy sertés
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 6-7 ek olívaolaj
  • 200 g krémsajt
  • 400 g Soós csőtészta
  • 50 g paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chili
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a darálthúshoz adjuk, és olivalolajon alaposan megpirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsompürét, és tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha szükséges, vizet vagy alaplevet is tehetünk hozzá, illetve ízlés szerint ízesíthetjük chili pehellyel, thai chilivel vagy erős chiliporral.

Kifőzzük a rövidcső tésztát.

Tálaláskor összekeverhetjük a tésztát a raguval, de akár a tésztára is helyezzük a ragut.