Chili szarvacska

Hozzávalók:

  • 1 csomag Soós szarvacska tészta
  • só a tészta főzőlevébe
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált marhahús
  • 15 dkg áztatott fehérbab vagy babkonzerv
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 10 dkg morzsolt kukorica
  • só, bors, chiliőrlemény ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl zöldségalaplé

Elkészítés:

A hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a darált marhahúst, a beáztatott babot vagy babkonzervet, a paradicsomszószt és a morzsolt csemegekukoricát. Meghintjük sóval, borssal, durvára őrölt chilipaprikával. Összeforgatjuk, felöntjük zöldségalaplével, lefedjük és fedő alatt 20 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a tésztánkat és készre főzzük.