Céklás szélesmetélt ezüsthagymával, pirított füstölt tarjával és tojással

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag Soós széles metélt
  • 60 dkg füstölt tarja
  • 4 darab tojás
  • 20 dkg céklakonzerv, a levével együtt
  • fél csomag újhagyma
  • 10 dkg ezüsthagyma

Elkészítés:

A céklát a levével együtt összeturmixoljuk. A Soós széles metéltet forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a céklapürével, hogy jól felszívja a levét.

A tarját vékonyra felszeleteljük, a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk.
A tarjaszeleteket egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hozzádobjuk a megtisztított ezüsthagymákat.

Jól összeforgatjuk, és máris tálalhatunk: a tésztára rátesszük a megpirult tarjaszeleteket, körbetesszük a  tojáscikkekkel, rádobjuk az ezüsthagymát, és megszórjuk az apróra vágott újhagymával.