Carbonara Special

Hozzávalók 4 főre:

  • negyed csomag Soós spagetti,
  • 100g bacon,
  • fél fej hagyma,
  • 3 db tojás,
  • 1 dl tejszín,
  • 150g krémsajt,
  • 100g paprikapüré vagy leturmixolt ecetes paprika,
  • 50g natúr joghurt,
  • 8-10 fej koktélparadicsom

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, a baconoket megpirítjuk az apróra vágott hagymával együtt, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a tejszínt a 3 db felvert tojást és a krémsajtot. A paprikapürét sóval, borssal ízesítjük és joghurttal összekeverjük. A spagettit follpackra, egymás mellé kiterítjük, a baconos krémsajtos tojás masszát egy csíkban rákanalazzuk és a fólia segítségével szépen feltekerjük, mint egy rétest. Alufóliával jó szorosan betekerjük és forrásban lévő vízben óvatosan 20 percig főzzük. A 2 evőkanál paprikakrémet a tányér aljára kenünk és a tetejére a kicsomagolt, kibontott carbonara tekercset helyezzük. Díszíthetjük bacon chipsel és megpirított koktélparadicsommal.