Camembertes spagetti fondant

Hozzávalók:
1 csomag SOÓS spagetti
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg húsos császár szalonna
1 közepes vöröshagyma
4 tojás
1 kiskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors
1 nagyobb csokor petrezselyem
15 dkg parmezán sajt reszelve
1 nagy camembert sajt korong
5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
10 dkg parmezán sajt reszelve a tetejére

Elkészítés:
A spagettit enyhén sós forrásban lévő vízben fog keményre főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben 2 evőkanál olajon, kevergetve megpirítjuk, majd a fölaprított vöröshagymát rászórjuk, 2-3 percig együtt tovább pirítjuk.
A tésztát keverő tálba töltjük, a szalonnás, hagymás keveréket hozzáadjuk. A tojást kissé fölverve ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a reszelt parmezánt rászórjuk, majd alaposan összeforgatjuk.
Egy nagy kerek tortaformát vékonyan kivajazunk, a tészta felét beleöntjük, elrendezzük, úgy, hogy a közepére egy kerek mélyedést formálunk. A mélyedésbe kerül a camembert sajt korong, majd a tészta másik felével betakarjuk. A tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, majd óvatosan egy tálra borítjuk. Éles késel cikkekre vágjuk, és fölaprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő: 45 perc