Camembert-es szélesmetélt csoda

Elkészítési idő:

15perc

A tésztát enyhén sós vízben félig megfőzzük, lecsurgatjuk.
Zsiradékon szalonnát pirítunk. Miután kicsit megpirult, kivesszük az edényből. A póréhagymát, lilahagymát sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, felengedjük tejszínnel, összerottyantjuk, belekeverjük a tésztát, hozzáadjuk a szalonnát.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, a közepébe belehelyezzük a camembert-t, köré tesszük a szószos tésztát, rásuhintjuk a reszelt sajtot és 150 fokos sütőbe 15 perc alatt készre varázsoljuk a csodát.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Soós szélesmetélt
  • só a tészta főzőlevébe
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 1 db póréhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • fél liter habtejszín
  • 5 dkg vaj a tűzálló edény kikenéséhez
  • 1 marék zsemlemorzsa az edény kiszórásához
  • 4 kicsi camembert
  • 15 dkg félkemény sajt (trappista – gouda)