Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 g sertéshús
250 g marhahús (darált)
4 evőkanál olívaolaj
50 ml tészta főzővíz
só, bors
1 tk bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 tk oregánó (friss, vagy szárított)
200 g sűrített paradicsom
Elkészítés
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst – szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt – kb 15-20 perc alatt.
Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. 5-7 perc alatt kissé összefőzzük a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
Tálaláskor a frissen kifőtt tésztára halmozunk egy jó adag szószt, reszelt sajttal, bazsalikommal díszíthetjük.