BOLOGNAI SPAGETTI

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

250 g sertéshús

250 g marhahús (darált)

4 evőkanál olívaolaj

50 ml tészta főzővíz

só, bors

1 tk bazsalikom (friss, vagy szárított)

1 tk oregánó (friss, vagy szárított)

200 g sűrített paradicsom

Elkészítés

Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.

Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst – szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt – kb 15-20 perc alatt.

Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. 5-7 perc alatt kissé összefőzzük a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!

Tálaláskor a frissen kifőtt tésztára halmozunk egy jó adag szószt, reszelt sajttal, bazsalikommal díszíthetjük.